روانشناسي

 
 
۱۱ سبك هاي فرزندپروري | بهترين سبك فرزند پروري چيست
|

سبك هاي فرزندپروري را بررسي كنيد اين كار مي تواند به شما در تصميم گيري در مورد مراقبت و پرورش از كودك شما كمك كند. براي يافتن روشي كه مناسب شما باشد مي توانيد بايد تحقيق كنيد.

سبك‌هاي فرزندپروري برجسته‌اي كه وجود دارد مانند هم نيستند ولي بسياري از آن ها با هم همپوشاني دارند. با اين حال روش هاي ديگر كاملا متفاوت هستند. ما چهار مورد از سبك‌هاي رايج‌تر را انتخاب كرده‌ايم و آن ها را با جزئيات بررسي كرده‌ايم.

تعريف سبك فرزند پروري
سبك‌هاي فرزندپروري به شيوه‌اي اطلاق مي‌شود كه والدين فرزندان خود را تربيت مي‌كنند. اين مي تواند به سطح انتظارات والدين، توجه به قوانين و غيره و همچنين سبك نظم و انضباط والدين براي اعمال انتظارات خود اشاره داشته باشد.

فرويد باور داشت كه رابطه اوليه مادر و كودك نمونه اوليه همه روابط كودك در آينده است. به عنوان مثال، در نظريه رشد رواني-جنسي، فرويد بر روابط والدين و بعدها آسيب شناسي رواني تأكيد ويژه اي داشت و همه اين ها نشان دهنده اهميت سبك هاي فرزند پروري مي باشد. بنابراين حتما با توجه به اين مقاله در مورد سبك هاي فرزندپروري خود تصميم بگيريد.

نظريه سبك هاي فرزندپروري
با كاوش در مقالات ما مي توانيد كشف كنيد كه چه چيزي براي شما مفيد و مهم است. به احتمال زياد، پس از بررسي نظريه سبك هاي فرزندپروري، متوجه خواهيد شد كه برخي از آن ها با سبك تفكر شما سازش بيش تري دارند.

هر نوزادي متفاوت است، بنابراين آنچه براي يك نوزاد مفيد مي باشد ممكن است براي ديگري جواب ندهد و همانطور كه آن ها و شما رشد مي كنيد و ياد مي گيريد، ممكن است متوجه شويد كه ايده ها و تئوري هايي كه داشتيد تغيير مي كند. بنابراين به سبك‌هاي فرزندپروري نگاه منعطفي داشته باشيد.


سبك هاي فرزندپروري

۱.الگوي رهبري كودكان
در الگوي تعلق والديني (attachment parenting) رويكرد فرزندپروري كاملاً تحت رهبري كودك قرار دارد و به طور كلي شامل تغذيه در صورت نياز، پاسخگويي به موقع به گريه هاي او و يك جا خوابيدن با او در شب است. ايده اصلي اين روش اين بود كه دلبستگي ايمن ميان والد-كودك راه را براي استقلال و روابط امن آن ها در بزرگسالي هموار مي كند.

نوزادان زماني بهترين رشد را دارند كه احساسات آن ها جدي گرفته شده و به آن ها پاسخ داده شود. اما ممكن است والدين در اين كار زياده‌روي كرده و هر درخواست كودك را برآورده كنند، كه مي‌تواند طاقت‌فرسا بوده و نتايج متفاوتي را به دنبال داشته باشد.

يكي از مهم ترين يافته ها اين بود كه دلبستگي ايمن در اوايل زندگي منجر به استقلال بيشتر در آينده شود، در حالي كه دلبستگي ناايمن باعث مي شود كه كودكان در مراحل بعدي زندگي بيشتر وابسته شوند و استقلال شخصيتي كه لازمه حضور در جامعه و ارتباط با ديگران مي باشد را پيدا نكنند.

۲. رويكرد رهبري والدين

در انتهاي ديگر طيف فرزندپروري، رويكرد رهبري والدين قرار دارد، كه در آن كودك بايد با زندگي اطراف خود سازگار شود. رهبري والدين زماني با موفقيت همراه مي شود كه والدين و كودكان، مشاركت‌هاي مؤثري را ايجاد كنند.

۳. فرزندپروري مثبت | سبك هاي فرزند پروري

فرزندپروري مثبت مي تواند يك رويكرد قدرتمند باشد. ايده اصلي اين روش اين است كه به جاي تلاش براي اصلاح نقاط ضعف فرزندتان، روي نقاط قوت او تمركز كنيد. به همين دليل است كه برخي از افراد آن را فرزندپروري مبتني بر قدرت مي نامند.

رويكرد فرزندپروري مثبت مي تواند كمي متفاوت باشد، اما تمركز اصلي آن تاكيد بر تعاملات مثبت است. در اين روش والدين رفتارها و انگيزه هاي مثبت را تشخيص داده، پاداش مي دهيد و تقويت مي كنيد. شما همچنين محيطي ايجاد مي كنيد تا رفتار مشاركتي و سازنده را براي فرزندتان آسان تر كنيد.

۴. والدين مقتدر |بهترين سبك فرزند پروري

والدين مقتدر كساني هستند كه موفق مي شوند تعادل كاملي بين انضباط و تحقير ايجاد كنند. آن ها با فرزندان خود گرم و مهربان هستند و به شخصيت و فرديت خود و والدينشان احترام مي گذارند. هدف نهايي اين روش توليد افراد كاملاً مستقل و شادي است كه افراد مثبتي براي جامعه مي باشند

تفاوت ميان والدين مقتدر و سخت گير:

والدين مقتدر سختگير و خونگرم هستند در حالي كه والدين مستبد سختگير و سرد هستند. والدين مقتدر در مورد قوانين بحث مي كنند و براي فرزندانشان توضيح مي دهند. آن ها هنگام بحث منطقي هستند و در صورت لزوم قوانين را اصلاح مي كنند، اين دسته از والدين به كودكان آموزش مي دهند كه به طور انتقادي در مورد دلايل پشت هر قانون فكر كنند.

۵. رويكرد فرزندپروري آگاهانه

فرزندپروري آگاهانه به اين معنا نيست كه بايد مديتيشن كرده، هميشه كامل باشيد يا هرگز از فرزندان خود نااميد نشويد. مانند بسياري از رويكردهاي ديگر اين يك تمرين است، بنابراين هيچ درست يا غلطي وجود ندارد. در اين روش شما از اين كه در كجاي دنيا هستيد، فكر و احساسات خود آگاه هستيد.

هدف از ذهن آگاهي در فرزندپروري اين است كه سعي مي كنيد خودتان و فرزندتان را همان طور كه هستيد بشناسيد و درك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ سبك هاي فرزندپروري | بهترين سبك فرزند پروري چيست



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/27 
زمان : ۱۸
[ ]